logo

Få hjælp til bisættelse og begravelse

Hvad er det første, man skal tage fat på, når man oplever at miste én af sine kære? Mange har ikke prøvet at stå i denne situation før og bliver i tvivl om, hvad man rent praktisk skal gøre først. Spørgsmålet er svært, for nogle mennesker har brug for at blive meget praktiske og foretage sig noget, mens andre har brug for at sørge og savne. Vi er jo alle forskellige, og begge dele er lige rigtigt, men vi kan ikke komme uden om, at der er en masse praktiske ting, man som pårørende skal forholde sig til i forbindelse med et dødsfald.

 

Kontakt en bedemand vedr. begravelse eller bisættelse

Vi anbefaler, at I hurtigst muligt kontakter en bedemand efter dødsfaldet. Vi laver en aftale om en samtale, hvor vi kan høre jeres ønsker og få talt igennem, hvordan forløbet skal være i jeres familie.

Vores opgave som bedemand er at tage over, hvor I har brug for det. Vi ved, hvad der skal ske, og hvad der er af muligheder. Derfor kan vi rådgive jer og tage den byrde af jeres skuldre. På den måde kan I som familie og pårørende koncentrere jer om det, som er vigtig for jer.

Vi har forsøgt at skrive lidt om, hvilke overvejelser I skal gøre jer, eller i hvert fald være forberedt på. Vi har delt informationerne op i nogle emner, så det forhåbentlig er mere overskueligt. Hvis der opstår nogle spørgsmål til det, vi har skrevet eller til nogle helt andre emner, er I velkomne til at ringe eller maile til os.

Hvordan anmelder man et dødsfald?

Forberedelse til samtale

Begravelseshjælp

Planlægning af begravelse

Hjælp til bisættelse